Ansök om FRISK-licens

En personlig tränare kan erhålla Friskvårdsföretagens PT-licens, "FRISK-licens", på två sätt.

Antingen genom att gå en FRISK-ackrediterad utbildning – en utbildning med delegerad licensieringsrätt – och sedan ansöka om att bli FRISK-licensierad personlig tränare här. Eller genom att göra Friskvårdsföretagens teoretiska och praktiska prov.

Examen från FRISK-ackrediterad PT-utbildning

Har du gått en utbildning med delegerad licensieringsrätt fyller du i ansökningsformuläret nedan och bifogar en bild på examensbeviset.

Vi handlägger ditt ärende och du erhåller sedan vår digitala stämpel som du kan visa upp som ett tydligt tecken på din kompetensnivå. Den kan du använda i dina sociala medier, på din hemsida, eller i andra forum där det är viktigt att man får veta att tränaren har licensen.

De utbildningar som idag har delegerad licensieringsrätt hittar du här. Även andra utbildningar kan ha varit godkända tidigare, kontakta oss om du är osäker.

TILL ANSÖKAN

Friskvårdsföretagens prov

Om du gått en utbildning som inte har Friskvårdsföretagens delegerade licensieringsrätt, kanske en utländsk utbildning eller olika delkurser, men som gett dig jämförbar kompetens, har du möjlighet ansöka om att göra Friskvårdsföretagens prov.

Du behöver alltid skicka in dokumentation på din utbildning och därefter göra både teoretiskt och praktiskt prov. Efter att du skickat in din ansökan blir du kontaktad via mail för vidare instruktioner.

Steg 1 – Teoretiskt prov
Steg 2 – Praktiskt prov

Kostnad och villkor

Provet kostar totalt 7500kr inkl. moms. När du skickat in din ansökan till oss har du 6 månader på dig att betala 500kr för det teoretiska provet. Efter godkänt teoretisk prov betalar du resterande 7000kr för det praktiska provet. Du har då 12 månader på dig att boka tid och genomföra det praktiska provet.

Vid ev. avbokning av prov p.g.a. giltigt skäl under samma tidsrymd återbetalas summan exkl. 900:- i administrativ avgift, efter 12 månader sker ingen återbetalning. Om du blir underkänd kan du ansöka om nytt prov tidigast efter tre månader och ny provavgift utgår då.

TILL ANSÖKAN

Jag vill ansöka om licensiering genom: